Smješten u srednjoj Dalmaciji, u blizini drugog najvećeg hrvatskog grada Splita, prelijepi otok Brač savršen je izbor za sve one koji žele osjetiti pravi duh Mediterana! Zbog mediteranske klime, koju karakteriziraju topla i suha ljeta i blage zime, Brač je savršeno odredište ne samo tijekom ljetnih mjeseci, već i kroz cijelu godinu! Brač nudi kristalno čisto Jadransko more, netaknutu prirodu, bogatu kulturnu baštinu i brojne kulturne događaje, posebice tijekom ljetnih mjeseci, te slasne specijalitete za vaše nepce. Danas ovaj otok privlači brojne turiste, ali je uspio zadržati ugođaj živopisnog i spokojnog otoka tipičnog za Mediteran.

Dragulj Jadrana

Bol, najstariji grad na obali otoka Brača, nalazi se na južnom dijelu otoka. Zbog svojih prostranih šljunčanih plaža koje se protežu u dužini od desetak kilometara i poznate plaže Zlatni Rat Bol je ponio titulu prve turističke oaze na otoku Braču. Brojni mali restorani na rivi, fantastičan izbor sportskih aktivnosti i očaravajući mediteranski krajolik čine Bol savršenim odredištem za odmor za obitelji ali i za one željne avantura.

Planinski vijenac Bolska kruna, ilirska gradina Koštilo i Vidova gora, najviši vrh svih jadranskih otoka, uzdižu se iznad Bola. Zahvaljujući udaljenosti od samo 15 kilometara od međunarodne turističko-sportske zračne luke Brač i brzim linijama s kopnom kao i trajektnoj liniji iz Supetra, Bol je lako dostupan kutak Hrvatske koji privlači kristalno čistim morem, očuvanom prirodom i netaknutom ljepotom kamenih otočnih kuća.

Zadivljujuća priroda Bola

Bol na Braču nalazi se u Splitsko-dalmatinskoj županiji i dom je jedne od najljepših plaža na svijetu - plaže Zlatni Rat. Bol se smjestio na južnoj strani otoka Brača, okružen tisućljetnim povijesnim spomenicima poput dominikanskog samostana, kao i nekolicinom prirodnih dragulja poput pustinje Blaca.

Najbolji način uživanja u zadivljujućoj prirodi Bola i hrvatskoj kulturnoj tradiciji jest razgovor s mještanima koju su uvijek spremni podijeliti s vama neku priču iz bolske povijesti, te duge šetnje i istraživanje okolnih mjesta. Kad se umorite i ugrijete pod dalmatinskim užarenim suncem, osvježite se u kristalno čistom Jadranskom moru koje vam je uvijek na dohvat ruke.

Povijest Brača

Brojni arheološki nalazi i spomenici govore o bogatoj povijesti Bola koja seže još u antička vremena – rimski akvadukt, nadgrobne stele i reljefi, stari kršćanski sarkofazi, predromanička crkva Sv. Ivana i Tudora iz 11. st., biskupska rezidencija iz 12. st. , crkva Gospe od Milosti iz 15. st., utvrđeni gotički ljetnikovac iz 15.st., renesansna barokna palača s vrijednom galerijom suvremene hrvatske umjetnosti „Branislav Dešković“ iz 17.st. i mjesna crkva Gospe od Karmela iz 18.st.

Utemeljenje dominikanske zajednice 1462. godine i izgradnja samostana 1475., u kojem se i danas čuvaju zbirke pretpovijesne i antičke pomorske arheologije, zbirka rimskog i starohrvatskog graditeljstva i kiparstva, numizmatička zbirka i zbirka crkvenih predmeta, od velikog su značaja za duhovni i kulturni život Bola. Muzej također posjeduje sliku Bogorodice s djetetom i svecima koja je rad mletačkog slikara Tintoretta iz 1563. godine.

Plaže na Bolu, u Hrvatskoj

Bol na otoku Braču u Hrvatskoj poznat je po svojim prelijepim šljunčanim plažama. S ukupno 3650 m plaža, Bol je idealno mjesto za odmor kako za avanturiste tako i za obitelj. Najpoznatija plaža je prekrasni Zlatni Rat udaljen svega par minuta hoda od hotela Zlatni Rat Beach Hotel. Tijekom ljetnih mjeseci mali turistički vlak i turistički brodovi voze od plaže Zlatni Rat do centra Bola.

Osim plaža, Bol nudi i brojne druge sadržaje i proizvode poput jedrenja na dasci, biciklizma, degustacije vina, škole tenisa, spa sadržaja i tradicionalne gastronomije, u kojima možete uživati tijekom svog odmora..

Odredište za obiteljski odmor

Ova brendirana i nagrađivana destinacija u Hrvatskoj ističe se kao jedno od najpopularnijih obiteljskih odredišta u Europi. Opušteni način života i sigurnost hrvatskih otoka, čine Bol na Braču savršenim odredištem za obitelj jer roditelji ne moraju stalno brinuti za sigurnost svoje djece. Također, postoje mnoge pogodnosti za roditelje s djecom poput usluge čuvanja djece, zabavnih parkova i sadržaja za djecu, a većina smještajnih kapaciteta na Bolu opremljena je za ugodan obiteljski odmor.

Uživajte, ali ostanite aktivni

Osim brojnih restorančića uz more, diskoteka i klubova, Bol nudi i opuštajuće trenutke uz dalmatinske klape, nastupe poznatih opernih pjevača, kazališne predstave, te izložbe poznatih likovnih umjetnika. Kao najveći turistički centar na otoku Braču, Bol svojim gostima nudi dvadesetak teniskih igrališta, veliki teniski stadion s 1820 sjedećih mjesta koji svake godine okuplja svjetsku tenisku elitu. Bol je savršen izbor i za ljubitelje malog nogometa, odbojke, košarke, biciklizma, ekstremnih sportova koji postaju sve popularniji (trekking, slobodno penjanje, paragliding), vodenih sportova, posebice ronjenja i jedrenja na dasci. Zahvaljujući dobrim vjetrovima tijekom cijelog ljeta, Bol je jedna od najpoznatijih destinacija surfera na Jadranu.

Rezervirajte svoj smještaj u Zlatni Rat Beach u Bolu i doživite najbolje što Brač nudi!


Hrvatski